dimecres, 13 d’abril del 2016

 "Anem al Museu"

El Museu Municipal Castell i l'Ateneu han engegat un programa anomenat "Anem al Museu" que tracta de fer visites guiades a les exposicions que es fan en aquests equipaments. Cal recordar que el Museu Municipal no només consta del castell (que és el Museu d'Història Local), sinó que també gestiona l'Espai Expositiu Aula Cultural i l'Estació Antiga.

El Museu d'Història Local

Segons la web municipal l'objectiu del programa és "oferir eines bàsiques per gaudir i fer una anàlisi de l'obra en qüestió des d'un punt de vista crític i contextualitzat, amb un to informal i divertit, aplicant l'explicació de conceptes teòrics a la pràctica de la visita".

La primera de les visites, el 14 d'abril, es fa a l'exposició sobre l'Holocaust que actualment està allotjada al castell mateix, mentre que el 28 del mateix mes es visitarà la mostra pictòrica "Viatge etern", que s'ubica a l'Aula Cultural; sembla ser que el mateix autor de les obres farà la visita. El 19 de maig tindrà lloc el Dia Internacional dels Museus, i al castell hi haurà una exposició sobre "museus i paisatges culturals".

L'artista de "Viatge etern" entre l'alcaldessa i el regidor de cultura

També hi ha més visites programades per a Festa Major, on curiosament intervè una entitat no municipal, el Grup Fotogràfic El Gra. Tampoc hem vist que es faci res a l'Ateneu...

Cal dir també que per participar en aquestes activitats, cal fer una inscripció prèvia.

Abns hem dit "curiosament" quan ens hem referit al Grup Fotogràfic El Gra, ja que es tracta d'una entitat privada. Tampoc el pintor Sergi Marcos pensem que sigui cap tècnic o funcionari municipal. El fet és que l'Ajuntament hauria de col·laborar més amb les entitats que, com nosaltres, ens dediquem a la història i al patrimoni. Una prova va ser el gran èxit que va tenir la passada celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, organitzades entre el Museu Municipal i nosaltres, amb una notable assistència de públic. Esperem, doncs, que les diferències entre el Grup i l'Ajuntament acabin i volem veure en un futur una fuctífera col·laboració entre els dos.


1 comentari: