diumenge, 20 de març del 2016

 L'exposició "Pintors catalans del segle XX"

 Aquest divendres ha tingut lloc la inauguració a l'Auditori Vallhonrat de l'exposició "Pintors catalans del segle XX". Es tracta d'un conjunt de 19 obres pictòriques, entre litografies, olis, ceres, dibuixos al llapis o al carbó, aquarel·les i làmines, que pertanyen a importants artistes de casa nostra. Tots són catalans, llevat de Miquel Barceló (mallorquí) i M. Pilar Soria (aragonesa, de la Franja); en tot cas, pertanyents als Països Catalans.

Obres de Tàpies

Aquests quadres han estat deixats temporalment al Grup de Col·laboradors del Museu i al Centre d'Estudis Rubinencs per una persona que ha preferit restar en l'anonimat, per tal que puguin ser exposats.

Litografies de Subirachs

Hi poden contemplar unes làmines d'Antoni Tàpies, una de les quals és un cartell que fa referència al 500 aniversari del llibre en català; també mereixen l'atenció del visitant unes litografies de Josep Maria Subiracch (un guerrer i un cavaller); tres obres del pintor Joan Abelló (una muntanya, "El Rei Artur" i una cera que representa un poble costaner); dos de Jordi Curós, i un conjunt d'obres de pintors diversos: una aquarel·la de Barceló, una taula sobre fusta de Joaquim Mir, un acrílic de Ràfols Casamada, un dibuix de Manolo Hugué i un oli d'Antoni Sadurní. Completen l'exposició dues mostres de dues pintores, no molt conegudes, però també destacables: la calderina Blanca Pueyo, i l'aragonesa Pilar Soria.

Obres d'autors diversos

No és la primera vegada que la nostra entitat inaugura una exposició d'art. A principis dels anys 80 es va presentar al públic una mostra de talles de Paco Salas a la desapareguda sala que tenia la Caixa al carrer de cal Gerrer.

Obres de Joan Abelló

El Grup de Col·laboradors del Museu i el Centre d'Estudis, com podeu veure, no limiten la seva acció al camp de la història local, sinó que també recolzen iniciatives particulars que volen donar a conèixer un aspecte de la cultura i que confien en el nostre bon fer. L'any passat, per exemple, vam presentar una novel·la històrica d'un escriptor de Sant Cugat.

Obres de Pili Soria

Restem oberts a tots els camps de la cultura i oferim la nostra col·laboració a qualsevol entitat o particular, si bé la nostra temàtica central és la història i el patrimoni de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada