divendres, 25 de març del 2016

L'esforç del Museu Vallhonrat per educar en el patrimoni cultural

El Museu Etnogràfic Vallhonrat ha editat uns dossiers d'activitats educatives i divulgatives per tal d'atendre els alumnes de parvulari, primària i secundària que visiten les seves instal·lacions. Es tracta d'unes fitxes que han estat elaborades per l'escriptora rubinenca Núria Julià, que omplen els nens i nenes quan acaben la seva visita al museu. El seu objectiu bàsic és apropar als infants les peces que conserva aquesta institució i d'aquesta manera comprendre la història social i dels costums. Volen també fomentar, com ens indica la web del Museu, la "capacitat d'autonomia, cooperació, col·laboració i consolidació de les explicacions".

Nens i nenes al Museu Vallhonrat. Font: web del museu.

El Museu Etnogràfic Vallhonrat, del qual ja hem parlat en algunes entrades anteriors, és un element important en l'engranatge cultural de Rubí i últimament ha acollit part dels fons museístics del nostre Museu a l'espera d'una solució més o menys definitiva. Conserva més de 8.000 peces, totes ben catalogades, que ens mostren l'evolució de la ciutat, des de l'època ibèrica i romana fins a l'actual, fent molt èmfasi en l'aspecte etnogràfic i en el col·leccionisme.

Eines de fuster al Museu. Font: http://www.foro-ciudad.com

Aquest museu rubinenc, producte de la iniciativa privada, dóna molta importància a l'aspecte educatiu. Cal afegir que fa pocs mesos es va signar un conveni de pràctiques amb la Universitat Autònoma de Barcelona destinades a alumnes de l'últim curs del grau d'Història de l'Art.

El Museu i el seu ampli jardí. Foto Jordi Vilalta

Tot això i més (la gran quantitat de visites concertades, per exemple, que rep el museu) ens fa veure que el Museu Vallhonrat ha de jugar un paper important en el futur de la cultura rubinenca en el cas que sigui possible fer un gran conveni entre l'administració pública, el Grup de Col·laboradors del Museu i la Fundació del Museu. Només entenent-nos i ajuntant esforços farà possible que la cultura i el patrimoni de la ciutat es vegin beneficiats d'aquest gran acord.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada