dilluns, 28 de desembre del 2015

Què és el Centre d'Estudis Rubinencs

Ja des de la creació del Grup de Col·laboradors del Museu de Rubí, l’any 1980, es tenia la intenció que l’entitat també es configurés com a un centre d’estudis local, a més de treballar conjuntament amb el Museu.

El 1986, en ocasió de la celebració del Mil·lennari, va comenár una dinàmica que va culminar el 1988, quan es va signar a l'Ateneu l’acta fundacional del Centre d’Estudis Rubinencs. El president de la nova entitat fou Joan Miquel Merino, el vicepresident, F. Xavier Arís, i el secretari, Isidre Rubío.


Les principals activitats que va portar a terme el Centre foren la proposta de creació d’un arxiu municipal de caire històric, l’edició d’un catàleg d’elements arqueològics i geològics i l’adequació de la bandera i l’escut de Rubí.

A partir de 1992, l’entitat va entrar en decadència i a partir de 1993 cessà les seves activitats, encara que no es va dissoldre oficialment.

Va confiar la documentació al Grup, el qual, des de 2001 ja es va començar a anomenar GCMR-CER (i així figurava a les portades del Butlletí des d’aquella data). Finalment, el 2007 el Grup comença a gestionar la revitalització de l’entitat, que es va fer efectiva el 9 de novembre de 2010, quan presentà un interessant programa d’activitats i projectes de cara al futur. L'acte va tenir lloc a l'auditori de la Biblioteca Mestre Martí Tauler, on actualment té el seu local, anomenat també "Oficina del Museu".

Assemblea de revitalització del Centre d'Estrudis, 2010

A partir d'aquesta data, les dues entitats caminen juntes. Si bé el Grup té com a objectiu bàsic la col·laboració amb el Museu de Rubí i la lluita per reobrir-lo, tot i establint negociacions amb la resta d'entitats i l'administació pública, el Centre d'Estudis fa tot el possible per organitzar activitats que tenen com a eix bàsic la història de Rubí i el seu patrimoni. Ambdues es complementen entre sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada