dimecres, 8 de juliol del 2015

Pel·lícules històriques al Castell


El Museu Municipal Castell ha programat  per aquest mes de juliol un cicle de pel·lícules relacionades amb la història que es faran (se suposa) al pati de l'equipament cada dijous. Durant la projecció s'oferirà als assistents una copa de cava.

Com a entitat hem rebut aquest programa que inclou les següents pel·lícules:

- "SOTA EL SIGNE DE ROMA" (1959), el dia 8. L'acció d'aquesta pel·lícula transcorre a l'actual Síria, però al segle III, quan regnava l'ambiciosa i astuta reina Zenòbia (encarnada per una exhuberant Anita Eckberg). És un homenatge a Palmira, la ciutat avui amenaçada per la barbàrie de l'EI, que havia estat la capital d'aquell regne, en pugna sempre amb l'imperi romà.




- "COMPANYS, PROCÈS A CATALUNYA" (1978), el dia 16. Es tracta de la detenció que va fer la GESTAPO de Companys i Aguirre, presidents de les comunitats catalana i basca respectivament, el 1940 a França. Foren lliurats al govern de Franco i Companys fou afusellat a Montjuïc després d'un procès sumaríssim. Cal recordar que al castell es pot veure l'exposició "Per Catalunya! Vida i mort de Lluís Companys".




- L'ÚLTIM TREN A AUSCHWITZ"  (2006), el dia 23. Versa sobre un tren carregat amb 688 jueus que, el 1943, es dirigí al camp de concentració d'Auschwitz, a fi de ser eliminats. El castell porjecta aquesta pel·lícula en ocasió del 70 aniversari de l'alliberament dels "lager" nazis per les tropes aliades.



- "TOPKAPI" (1964), el 30 de juliol. Una parella vol robar del palau de Topkapi, a Estambul, una daga d'incalculable valor i tenen l'ajut de diversos col·legues. Ara bé, per no se interceptats, només poden entrar per la cúpula de l'edifici.




Creiem que és una bona idea, el fet de passar una estona a la fresca gaudint d'aquestes pel·lícules amb transfons històric, però pensem que no s'ha fet molta difusió d'aquesta activitat. Contribuïm, doncs, a través del blog, a divulgar-la. El fet és que pensem que cal estretar més les relacions amb els companys que gestionen aquest equipament, a fi de realitzar més accions conjuntes, Precisament aqiest és un dels objectius que ens hem plantejat com a entitat aquest segon semestre.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada