diumenge, 12 de juliol del 2015


Activitats del segon semestre de 2015

Estem ja preparant les activitats del segon semestre del 2015. Després d'uns primers mesos d'aquest any plens de xerrades, actes i amb la continuació de les exposicions dedicades al 90 aniversari del Museu, no pensem en reposar, ans al contrari.

En primer lloc, s'està parlant d'una mostra de quadres de petit format de pintors com Abelló, Tàpies, Hugué... però l'assumpte està una mica tendre encara. Possiblement es presenti al públic el proper setembre, o, el que és més probable, cap al gener, al Museu Vallhonrat.

L'octubre el dedicarem al patrimoni industrial de la ciutat. Cada tardor, des de 1991, la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat dóna difusió d'activitats vinculades a la difusió del nostre llegat cultural a través de les Jornades Europees de Patrumoni (amb el suport del Consell d'Europa). Aquest any la temàtica girarà en torn al patrimoni industrial i tindrà lloc entre el 9 i el 12 d'octubre.

El conjunt del Vapor Nou. Foto Jordi Vilalta

Com a Centre d'Estudis i Grup de Col·laboradors del Museu hem pensat en organitzar una petita ruta per algunes indústries de Rubí. Particularment, l'itinerari passaria pel Vapor Nou, la Supersond, les naus Pich Aguilera, les de l'Escardívol, i la fàbrica de Joan Debant. Per portar a terme aquesta activitat ens posarem en contacte amb el Museu Municipal Castell, entitat amb la qual pensem realitzar més accions de divulgació cultural en un futur més o menys immediat.

De cara al novembre tenim previst un minicicle de xerrades que tractarà sobre els alcaldes del franquisme a Rubí, Ja hem començat a preparar aquesta activitat amb tres estudiosos locals que impartiran les conferències. Aquestes tindrien lloc a l'Ateneu, per la qual cosa també cal que ens posem en contacte amb aquest equipament.

Banderes del passat règim a l'Ajuntament de Rubí. Anys 70.
Foto cedida per Joan Miquel Merino
I, com és ja tradició, a finals d'any, la presentació del Butlletí 65 del GCMR-CER, que tindrà com a eix fonamental un estudi de Francesc Margenat sobre l'estela ibèrica de Rubí.

Estela ibèrica de Rubí. Foto Jordi Vilalta

Com vegeu, no estem aturats ni un moment quan es tracta de divulgar la nostra història i el nosre patrimoni.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada