dijous, 25 de juny del 2015

Una bona selecció fotogràfica del Rubí dels anys 60 a 90

L'exposició de fotografies d'Ignasi Marroyo sobre imatges del Rubí dels anys 60 a 90, que es troba ubicada a la Biblioteca Mestre Martí Tauler s'ha prorrogat fins al 17 de juliol.

"Rubí vist per Ignasi Marroyo" és una interessant mostra de fotografies que a molta gent nascuda abans dels 80 els farà resorgir records i també, per què no?, una certa nostàlgia.


Ja de per si, la gran imatge ampliada que presideix el lloc de l'exposició (foto de dalt); l'entrada a Rubí per la carretera de Sant Cugat (al carrer de Cervantes) és un intent d'ambientar el visitant en aquella, fins el 1986 vil·la, de voreres estrutinades, de carrer amb sotracs, de cotxes "dos cavalls", vespes, el pas a nivell de la via del tren, la construcció desordenada d'edificis i edificis... Aquesta exposició mostra en cert sentit un moment de profunda transformació del nostre Rubí. Un treball de Ramon Batalla al Butlletí que molt aviat veureu a la venda a les principals llibreries de la ciutat ens descriu de manera minuciosa com es van produir aquests canvis.

Cruïlla entre carrer de Cervantes i avinguda de Barcelona
                                       
Entre les fotografies cal destacar algunes com la de la cruïlla entre el carrer de Cervantes i el de Barcelona, en la que es veuen diversos vehicles, entre ells dos camions, en una mena de "caos organitzat", o l'avinguda de Barcelona plena de sotracs, o la vista a vol d'ocell de la plaça del Dr. Pearson, on a l'esquerra es pot veure la casa de cal Notari. També tenen un gran impacte visual i un contingut històric remarcable la que presenta la masia de Can Cabanyes i al fons els blocs del 25 de Setembre, símbol del creixements desortbitat de finals dels 60, o la d'algunes places com la "del Casino" o de l'església, amb el mercat... El celler i el castell, tots dos immortalitzats abans de les seves "rehabilitacions" tenen també el seu lloc. En suma, un bon compendi del que va ser aquell Rubí canviant de la segona meitat del segle passat.

El 25 de Setembre, can Cabanyes i l'antic camp de futbol
                                     
No només aquesta exposició ha estat prorrogada. Fins al 29 de juny encara podreu visitar al celler "Ignasi Marroyo i amics - Retrats", una selecció de 54 imatges de persones captades per Marroyo, i 34 d'altres companys vinculats al món de la fotografia,


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada