dijous, 11 de juny del 2015

L'exposició itinerant dedicada al Dr. Josep Guardiet

L'exposició "El beat Dr. Guardiet, fundador del Museu de Rubí", que havia estat muntada a l'Auditori Vallhonrat aquest hivern, ha esdevingut una mostra itinerant per diverses parròquies del Vallès i també ha estat demanada per Manlleu, localitat natal del rector màrtir.

Aquesta exposició està organitzada i elaborada per la Fundació Museu-Biblioteca de Rubí, a més del Grup de Col·laboradors i del Centre d'Estudis Rubinencs.

Després de Rubí, l'exposició va ser traslladada a la catedral de Terrassa. Després es va instal·lar a la parròquia de la Santíssima Trinitat de Sabadell, on es va inaugurar el 30 de maig passat. Romandrà visitable tot el mes de juny, als locals annexos a l'església.

Rosa Maria Arís presenta l'exposició a Sabadell.
Foto F. Xavier Arís

L'exposició dedicada a la vida i l'obra del Dr. Josep Guardiet és la primera en tota la història de les nostres entitats que esdevé itinerant, El nom de Rubí i d'una de les persones més destacadaes del segle XX de la nostra localitat es passeja per diversos llocs de la comarca, i en un futur immediat, molt possiblement per Manlleu (Osona).

L'exposició consta de 23 panells amb fotografies i text. Les imatges s'han extret de l'Arxiu Fotogràfic del Museu de Rubí. S'estructura en tres blocs: Déu i Església (tasca del Dr. Guardiet a diverses poblacions i a Rubí); Infància i Joventut (fundació de les entitats culturals de Rubí), i Als Rubinencs (viatges, romeries, excursions, la seva última carta i testimonis de persones que van conèixer el Dr. Guardiet).

Rosa Maria Arís a l'exposició de la Santíssima Trinitat de
Sabadell. Foto de F. Xavier Arís.

És una manera de rendre tribut a qui va fundar no només el Museu de Rubí, el 1924, sinó tota una sèrie d'institucions culturals, algunes d'elles com l'Esbart Dansaire, de prestigi internacional.

Al marge de les ideologies i de les creences religioses, per tant, pensem que cal recordar l'obra d'aquell actiu rector del Rubí de la primera meitat del segle passat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada