dilluns, 25 de maig del 2015

Activitats de maig i juny.... no parem!

Portem un any en què el ritme de les nostres activitats ha experimentat un notable creixement, Vam començar aquest 2015 amb la continuació de les tres exposicions destinades a commemorar el 90 aniversari del Museu i que van resultar un gran èxit d'assistència de públic.

Posteriorment, el mes d'abril vam participar activament amb el Dia de la Terra, amb la conferència de Lluis Garcia sobre les masies de Rubí.

A principis de maig va tenir lloc la presentació de la novel·la del Sergio Alejo la trama de la qual té lloc a la Tarraco dels inicis de l'imperi d'August.

I ara tenim el goig d'anuciar-vos una xerrada sobre el Vallès a l'Antiguitat, que impartirà el doctor Joan Oller Guzmán, el dia 29 de maig, a les 7 de la tarda, a l'Auditori Vallhonrat. El tema d'aquesta conferència abraça un arc cronològic que va des dels inicis de la iberització a casa nostra fins al segle II dC. És el tema que Oller ha exposat en la seva tesi doctoral de 2012 i que podeu trobar i llegir a Internet.


Per a mjitjan juny tenim la presentació del Butlletí núm. 64, aquesta vegada dedicat a dos temes: el creixement industrial i urbanístic de Rubí al llarg de la segona meitat del segle passay (coincidint amb el franquisme) i la presentació d'un curiós document en el qual s'autoritzava al metge i secretari municipal Anton de Borja (que visqué ara fa 300 anys) a poder expel·lir ventositats.

També l'activitat de carrer  de la Festa Major d'aquest any es basarà en la vida i l'obra d'Anton de Borja. S'hi exposaran documents del metge i cirurgià afincat a Rubí, i concretament el "Document dels Pets", el més divertit i curiós que conserva el Museu de Rubí.

Document dels Pets

Aquestes són, doncs, les activitats previstes pels mesos de maig i juny. I de cara al segon semestre hi haurà encara més....



.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada