dilluns, 6 d’abril del 2015

Exposició sobre la revista "Cu-cut!" a l'Auditori Vallhonrat

L'Auditori del Museu Vallhonrat acullirà a partir del 13 d'abril i fins al dia 29 del mateix mes una exposició temporal anomenada "Cu-Cut!. Sàtira política en temps trasbalsats (1902 - 1912)". Es tracta de la presentació d'una col·lecció que el dibuixat català Jaume Capdevila ("Kap") va cedir a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, i que ha cedit per aquests quinze dies al Museu Etnogràfic Vallhonrat per tal que el públic pugui gaudir dels dibuixos d'aquella publicació d'ara fa més de cent any i aprendre que la crítica en clau himirístic té una llarga tradició, tant al nostre país com en d'altres.


El Museu Vallhonrat s'està consolidant com un gran pol cultural a la ciutat de Rubí. De fet, a partir de la inauguració, fa uns pocs anys, del nou complex amb entrada al carrer de Sant Pere, i al qual ja es pot accedir des de la plaça de Montserrat Roig, ha ofert a la ciutadania àvida de cultura moltes activitats de gran interès. A part d'exposicions temporals com la dedicada a la maternitat d'Elna (organitzada pel Centre Aragonès i Dones Creatives del Vallès), les nostres mateixes del 90 aniversari del Museu de Rubí, o diverses de pintures (com la d'Anna Tamayo, per exemple), també hi ha hagut presentacions de llibres, com unes memòries de Jordi Pujol, o les dels nostres Butlletins, sense anar més lluny, També conferències com la dedicada a l'escultor Subirachs o la que nosaltres mateixos vam organitzar sobre el Doctor Blanco... fan que aquest espai, sobre tot l'auditori, sigui un punt de referència importantíssim en la vitalitat cultural de Rubí.

Presentació de l'exposició sobre la maternitat d'Elna (2010)

És de destacar que moltes d'aquestes activitats han estat elaborades per entitats i persones rubinenques que han vist en aquest equipament de titularitat privada un marc idoni i de qualitat per poder presentar-les.

Així, a més dels espais i dependències municipals, hem de tenir en compte que els agents privats poden també prestar una gran ajuda a persones i associacions que els necessiten per poder expressar tant la seva vena artística com per organitzar conferències, exposicions, taules rodones i altres productes culturals que poden ser d'interès per als ciutadans i ciutadanes de Rubí.

Cal agrair al Museu Vallhonrat l'interès que sempre ha dipositat en potenciar la cultura a la nostra ciutat. És per això que aquest any l'Ajuntament li ha donat suport per a rebre la preuada Creu de Sant Jordi.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada