dijous, 12 de març del 2015


La creu de Sant Jordi per al Museu Vallhonrat?


El ple de l'Ajuntament de Rubí ha acordat, per junta de portaveus, sumar-se a la sol·licitud que diverses entitats rubinenques han fet arribar a la Generalitat de Catalunya perquè s'atorgui la Creu de Sant Jordi al Museu Etnogràfic Vallhonrat, amb motiu del 55 aniversari de la seva creació.


Aquest museu és un dels dos existents a la ciutat que es troben actualment oberts al públic (manca el del Museu de Rubí, tancat des del 1988).





Des que Miquel Vallhonrat Bou, pare de l'actual conservador Pere Vallhonrat, va iniciar la col·lecció amb peces de principis del s. XVIII i les aportacions de diferents persones de Rubí, s'ha anat ampliant i ara compta amb aproximadament unes 8000 peces, a més d'una sala dedicada a Pons Cirac, un gran artista del cristall.


Els fons del Museu estan exposats al llarg de diverses sales: la d'invents del segle XIX i XX, la del celler (amb notables peces etnogràfiques), la de mobiliari, l'arqueològica, i la d'armes, a més de la ja esmentada de Pons Cirac.





També es pot gaudir d'un gran jardí amb oliveres més que centenàries i diversos arbres fruiters, a més d'un safareig força antic.


Durant els últims anys, s'ha creat l'auditori i una sala d'exposicions al soterrani d'aquest, que dona al jardí. En aquest auditori, que també fa la funció de sala d'exposicions temporals, s'han portat a terme moltes activitats culturals (conferències, presentacions...), a més d'interessants mostres d'art, especialment local. També cal fer esment del Biblioespai, amb llibres de temàtica històrica de diverses èpoques.


Així, dues de les nostres exposicions dedicades a commemorar el 90 aniversari del Museu de Rubí han estat allotjades en aquests magnífics espais, que són tot un referent de l'activitat cultural de la nostra ciutat.





Per tot aixó, i molt més, com la implicació de la família Vallhonrat en la cultura de Rubí, creiem merescut el lliurament d'aquet guardó, que també va rebre l'any passat un insigne fotògraf rubinenc, l'Ignasi Marroyo.



1 comentari: