dilluns, 8 de desembre del 2014

Volem un museu viu

Des de fa alguns dies les aquarel·les de la pintora fontina Pilar Margenat, reconeguda internacionalment amb freqüents exposicions arreu del món, ornen les sales del Museu Vallhonrat dedicades a les nostres activitats de 90 aniversari del Museu de Rubí.

Exposició de Pilar Margenat

I és que volem explicar, amb aquesta i l'altra exposició d'Eduard F. Villatoro sobre macrofotografia, com un museu no s'ha de limitar només a penjar alguns quadres i objectes a la paret i a exhibir elements antics dels seus fons, sinó també d'implementar un projecte d'activitats que el dinamitzin a fi que el públic i els potencials visitants se sentin atrets a anar-hi i a tornar-hi.

Les exposicions temporals han de ser un eix fonamental del conjunt d'accions d'una institució museística. És per això que, dins d'aquestes dues exposicions principals dedicades al Dr. Guardiet i al Museu de la Història i la Vida de la Ciutat, hem volgut prefigurar una mostra del que hauria de ser un aspecte de la política d'activitats d'un futur Museu per a Rubí.

Exposició d'Eduard Fdez. Villatoro

Perquè no es tracta de només exposicions temporals. Ja hem exposat en alguna entrada anterior com també, per exemple, cal oferir ajuts als investigadors. De fet, les tres principals missions d'un museu han de ser conservar, estudiar i divulgar. Conservar les peces i restaurar-les; estudiar-les (investigació) tant amb efectius propis com acollint estudiosos d'altres llocs, i, finalment, fer conèixer el patrimoni (publicacions, exposicions temporals, accions destinades als centres educatius...).

El Museu de Rubí ha de ser un museu viu, no només una sèrie d'objectes i quadres penjats a la paret.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada