diumenge, 28 de desembre del 2014

Nous elements per dinamitzar les exposicions del 90 aniversari

Durant els últims dies hem anat completant les exposicions que hem organitzat per commemorar el 90 aniversari del Museu de Rubí amb alguns elements que poden contribuir a la seva dinamització.

Ens referim a l'audiovisual, curt, però interessant, que ha elaborat el nostre simpatitzant Josep Muñoz, que tracta del Rubí actual. Es pot veure en una pantalla que es troba a l'exposició sobre el Museu de la Història i la Vida de la Ciutat, al soterrani del Museu Etnogràfic Valhonrat.




Per altra banda, a l'exterior del local del Casal Popular on està ubicada la mostra sobre la història del Museu, es projecten unes quaranta fotos relatives a peces del seu fons patrimonial, així com a alguns moments de la seva trajectòria al llarg del segle passat. És una manera d'atreure l'atenció de la gent que circula pel carrer, a més dels grans finestrals que deixen veure l'exposició. És a les hores de la tarda quan produeix més efecte, a causa que aviat es fa de nit.




Són idees que ens van venint a la ment. També estan les exposicions temporals, de macrofotografia i la d'aquarel·les de Pilar Margenat. Tot fa que aquestes activitats siguin molt més que unes simples mostres per celebrar un aniversari.

Però tenim la data del 31 de gener com una llosa damunt els nostres caps. Aquell dia tot això desapareixerà. Haurà estat com un somni efímer. Un projecte que haurà quedat en les ments dels visitants, que farà que tothom es pregunti: Ja no estan les exposicions? I per què no continuen? Què passa amb el Museu? Totes les peces aniran a dormir de nou als magatzems.... fins quan de temps?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada