dimarts, 18 de novembre del 2014

La necessitat de treballar tots junts

A Rubí, per sort, estem assistint a una gran eclosió d'activitats culturals per part de diversos agents, tant públics com privats.

També, als últims anys, s'ha produït un fenómen que ha estat el producte de la unió de diverses entitats. Ens referim a accions com les caminades nocturnes i altres com la neteja de la font de Sant Muç, els topònims....

Neteja de la font de Sant Muç, el 2013. Foto Jordi Vilalta

S'han creat noves entitats com Rubí d'Arrel i altres com Sant Galderic travessen un període de gran activitat.

El Grup de Col·laboradors del Museu, conjuntament amb el Centre d'Estudis Rubinencs, també preparen i organitzen activitats relatives a la nostra història. Especialment important és la seva publicació Butlletí.

No obstant, veiem a Rubí que falta alguna cosa.

Veiem que hi ha una certa carència de coordinació. El patrimoni de Rubí i la seva història és l'objecte de moltes accions culturals de diverses entitats alienes a la nostra, Celebrem que aquests aspectes siguin de tant interès. No obstant.... no seria millor ajuntar esforços?

Per exemple, si Sant Galderic vol organitzar alguna cosa en què el factor històric tingui un cert protagonisme, no fora bo conjuntar-se amb el GCMR-CER?

Exposició de l'Associació Sant Galderic sobre
botigues antigues de Rubí. Foto Jordi Vilalta

I el mateix diem pel que fa a Rubí d'Arrel, entitat consagrada al patrimoni rural de la ciutat.

I el més important el podríem deixar per a una altra ocasió. Es tracta del tema, espinós i endèmic de Rubí, de les relacions amb les instàncies municipals. Per què crear una regidoria d'Identitat, quan el millor seria
dotar de majors recursos a les associacions formades per ciutadans que de manera desinteressada treballen per dignificar la nostra cultura? Potser temen, en certa manera, que la feina del voluntariat eclipsi a la dels tècnics i funcionaris municipals??? Aquí està la pregunta.

Mentres tant, nosaltres a treballar amb força i ganes de millorar Rubí quant a activitat cultural es refereix.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada