diumenge, 26 d’octubre del 2014

Les exposicions del 90 aniversari del Museu de Rubí, un acte reivindicatiu

Per fi, el passat dia 23 d'octubre va tenir lloc la inauguració de les tres exposicions que el Grup, el Centre d'Estudis Rubinencs i la Fundació Biblioteca de Rubí van estar preparant durant mesos.

Cal dir que ha estat una feina que podríem qualificar de titànica. Una sèrie de persones han treballat quasi dia i nit, dormint molt poques hores, per tal que tot estigués a punt.




Però ha valgut la pena. Un conjunt de peces que des de feia molts anys estaven amagades al públic a causa de la no entesa entre la Fundació i l'Ajuntament per tal de construir un nou equipament museístic, han pogut ser exposades. En altres aniversaris del Museu, com el que es va fer el 1994 (amb els 70 anys) també s'havien mostrat alguns elements, però el conjunt patrimonial que ensenyem a tothom qui vulgui anar a les exposicions que ara podeu visitar supera en molt a totes les anteriors.

Es tracta també d'una activitat fortament reivindicativa perquè entre tots, administració i entitats, poguem bastir en un futur que ens agradaria proper, un nou equipament museístic basat en la col·laboració entre ens privats i públics.




No obstant, la regidora de Cultura, en prendre la paraula als actes d'inauguració, va oferir un petit discurs en què elogiava la nostra tasca envers la cultura local, però no es va comentar res sobre la reinauguració d'un nou Museu. Pensem que cal que el nostre Ajuntament prengui cartes sobre l'assumpte, que no perdi més temps, i que estigui disposat a parlar amb les entitats museístiques de Rubí, per solucionar un problema cultural que planeja sobre la nostra ciutat des de fa més de 30 anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada