dimecres, 3 de setembre del 2014

Més panells informatius?

A finals de l'any passat, l'Ajuntament de Rubí, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, va instal·lar una vintena de panells informatius al costat de diversos elements de patrimoni cultural de la ciutat.

En cada panell hi ha una informació bastant exhaustiva i generalment ben documentada sobre què és cadascun d'aquests elements. També es pot llegir en diversos idiomes mercés a un codi QR.

Un representant de l'Ajuntament i un altre de la Diputació

Hem copsat una notícia a la televisió local on es diu que molt probablement el nostre consistori augmentarà el nombre d'aquestes panells. Aixó ha general una sèrie de protestes entre els lectors de la notícia on, en general, s'argumentava que potser hagués estat millor destinar més recursos a obres de manteniment de Rubí, com, per exemple, el desbroçament de moltes voreres.

Pensem que la iniciativa ha estat positiva, si bé, com tristament sol passar als últims anys, s'ha fet sense cap mena de consulta ni tan sols comunicació a entitats com la nostra, que ens dediquem a l'estudi de la història i el patrimoni.

Senyalització a l'ermita de Sant Muç

Potser entre tots haguéssim calibrat millor l'extensió i el format d'aquesta iniciativa. Per exemple, quan a disseny i materials (cerca d'empreses econòmiques), redacció de textos (que hauríem proporcionat nosaltres mateixos...), o la mateixa distribució dels panells.

Així, pensem que, pel que fa al patrimoni rural, s'ha descuidat bastant el tema de la senyalització. Si bé s'ha practicat a l'ermita de Sant Muç, Ca n'Oriol o el pont de Can Claverí, moltes masies d'interès i altres elements presents al camp de Rubí, podrien haver comptat amb algun tipus d'indicació, i no hagués fet falta una gran despesa, Simplement, per exemple, indicar que cert camí mena a una masia determinada (com és el cas del de can Roig... per posar un exemple entre molts d'altres).

Col·laboració de l'Ajuntament amb les entitats! Ho venim demanant sempre.... fa falta ara que ens escoltin.


1 comentari:

  1. No ens fan cas i passen de nosaltres, com de les altres entitats ciutadanes

    ResponElimina