divendres, 15 d’agost del 2014

La difusió del nostre llegat patrimonial, una eina bàsica

La divulgació del patrimoni cultural de Rubí és un aspecte importantíssim per tal de conscienciar el gran públic de la necessitat de preservar el nostre llegat cultural.

Per tal de fer efectiva aquesta difusió, les nostres entitats, des del seu mateix naixement, hem implementat diverses activitats.

Per una banda, la nostra publicació, el Butlletí, que des de 1981 porta divulgant els resultats de les nostres investigacions.

També, tot un reguitzell d'exposicions que cada any hem anat oferint a tothom interessant per la cultura i la història de Rubí, i on hem abraçat molts temes, des dels fòssils fins a la guerra civil.

Exposició sobre minerals de Rubí al local del CER

Les conferències també han tingut el seu lloc en aquesta tasca de donar a conèixer aspectes del nostre passat. Fins i tot, hem convidat persones que han explicat temàtiques no relacionades amb Rubí, però igualment interessents.

No hem de  deixar de ressenyar les nostres activitats de carrer a la Festa Major, mostrant al públic els oficis dels nostres avantapassats.

La col·laboració amb altres entitats també ha estat un factor bàsic, Esmentem, a tall d'exemple, la nostra aportació a les caminades nocturnes o les passejades literàries-musicals.

Caminada nocturna

I últimament, la nostra pàgina de Facebook, on continuament fem esment de notícies i aspectes relacionats amb els elements patrimonials i els petits detalls de la nostra història.

Però encara manca molt més, ja que el públic en general es mostra cada vegada més exigent, i cal cercar noves fórmules, perquè la nostra temàtica deixi de ser un àmbit massa restringit a uns pocs i cada vegada estigui més oberta. D'aixó, i també d'altres factors, com és obvi, depèn la continuïtat del nostre llegat i del coneixement de les nostres arrels.

2 comentaris:

  1. Una gran tasca la que esteu fent, tant a nivell de coneixement del patrimoni, com de col-laboració a les activitats que es desenvolupen a la ciutat. Un exemple per la ciutat, malgrat que l'Ajuntament no compte molt ams vosaltres

    ResponElimina