dimarts, 5 d’agost del 2014

Donacions d'arxius particulars a institucions públiques: Sans, Fosas i Marroyo

Fa pocs dies, Albert Sants, coreògraf rubinenc estretament vincular a l'Esbart Dansaire de Rubí, va fer acte de donació del seu arxiu particular a l'Ajuntament de Rubí, mitjançant un conveni que va signar amb l'alcaldessa.

Es tracta de 40 capses amb material com notes de premsa, crítiques, pòsters, programes, etc. bàsicament relatius a l'esbart rubinenc, però també n'hi ha d'altres entitats dansaires de l'entorn.

Donació Albert Sans. Font: Rubi TV

Es dipositarà a la Biblioteca Mestre Martí Tauler, a fi que estigui a disposició dels públic i dels investigadors en la matèria. Posteriorment, possiblment es digitalitzi.

Fa poques setmanes, altres fons privats pertanyents a personalitats de la cultura local ingressaren en institucions públiques. En primer lloc, el passat març la família del famós coreògraf i ballarí Joan Fosas, recentment traspassat, va fer acte de donació del seu arxiu particular, composat de discos, CD, programes, fotografies i altres documente, a la Biblioteca de Catalunya.

Donació arxiu Fosas. Font: Rubí TV

I el febrer d'aquest any, l'extensíssim fons fotogràfic del nostre soci honorari Ignasi Marroyo (unes 75.000 imatges) era donat a l'Arxiu Nacional de Catalunya, amb la promesa de fer-ne una exposició i un catàleg abans de 2024. Ja vam parlar-ne en una entrada en aquest blog fa setmanes.

Donació arxiu Marroyo, Font: Premsa SantCugat

Tot aixó ens fa veure com els fons privats pertanyents a diverses personalitats rubinenques han passat a ser públics. En un gest de generositat (no exempt, potser de cert orgull propi) Sans, Marroyo i la família d'en Fosas han posat a disposició dels investigadors i del públic general allò que, potser per estar en mans familiars, hagués estat una mica difícil d'accedir. Agraïm, per tant, des d'aquest blog aquesta lloable actitud d'aquests prohoms de la nostra cultura local.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada