dimarts, 24 de juny del 2014

"Tu no ets de Rubí si...", un fenòmen social de la nostra ciutat

Ja porten, al moment d'escriure aquestes ratlles, 10328 membres, i fa potser una setmana o dues que aquest grup de Facebook està actiu a Internet.




El fet és que algú va tenir la idea de crear-lo a fi de contar "anécdotas típicas de nuestro pueblo para echarnos unas risas", tal com s'explica a l'encapçalament. I l'èxit ha estat aclaparador. Contínuament van apareixent, post rera post, comentari rera comentari, impressions, percepcions, opinions, sobre aspectes tan diferents entre sí, com personatges singulars de la ciutat, fotos del Rubíde fa anys (jovent que espera a l'estació antiga per anar a la discoteca diumenge a la tarda, botigues, bars, locals esportius, l'antiga piscina de l'Escardívol....). Ens trobem davant d'una font inesgotable, no només per a elaborar un estudi sociològic, sino també per a treballs sobre el Rubí del segle passat i la seva percepció per part dels rubinencs i rubinenques de l'actualitat. O també sobre el tema dels "personatges singulars", poc tractat i que mereixeria ser objecte d'algun estudi o tesi.



Fins i tot s'estan elaborant samarretes amb el lema "Tú no eres de Rubí si...", en castellà, idioma majoritari de la població de la ciutat. Els beneficis obtinguts de la seva venda aniran destinats a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

També ja la idea agosarada per part d'un dels integrants del grup d'organitzar una gran paellada popular durant la Festa Major.

En suma, aquest grup, un fenòmen que, per cert està sent imitat per poblacions com Terrassa, a més de ser una font per la història de les percepcions, és també un alicient perquè les persones mostrin un aspecte de solidaritat que, per sort, està molt latent encara, malgrat la cultura materialista que se'ns imposa a través dels diferents mitjans.


És un grup que ha sortit del mateix poble i que té com a objectiu el poble. El Centre d'Estudis, a través del seu Facebook, hi participa activament.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada