diumenge, 8 de juny del 2014

Sortida al call jueu de Barcelona

El passat diumenge, de la mà d'en Pere Bel, un grup de rubinencs i no rubinencs vam passejar pels carrerons del call de Barcelona.

És una de les sortides que en Pere organitza de tant en tant, a fi de descobrir racons de la ciutat comtal que moltes vegades no prestem atenció. Moltes vegades allò que tenim més a prop és el que menys coneixem.

Així, com si fóssim un grup de turistes més dels que envaiexen Barcelona, vam anar captant l'essència del que va ser una de les comunitats jueves més importants de l'Europa medieval. Vam entrar a una antiga sinagoga ara reconvertida en botiga de souvenirs on una noia ens va explicar la seva història; també vam poder visitar el bonic Centre d'Interpretació del Call de Barcelona, així com la domus romana del carrer de Sant Honorat, amb un estrat del segle IV, i amb un altre amb imponents sitges d'època medieva, que havia pertangut a un acabalat hebreu. També vam deambular per estrets carrerons amb un gran sabor medieval i plens d'animades botiguetes. En alguna d'elles encara es conservaven restes importants de l'antiga comunitat jueva, com uns banys recentment descoberts.


Com hem dit abans, és important conèixer els racons interessants i plens d'història de llocs propers a nosaltres, però que de vegades no donem la importància que es mereixen. Barcelona és un pou de sorpreses en aquest aspecte.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada