dilluns, 24 de març del 2014

Celebració del Tricentenari a Rubí

Aquest any 2014, tan pròdig en aniversaris (I Guerra Mundial, fi de la Guerra de la Independència a Espanya, fi de la guerra civil, el Greco, el museu de l'Ermitage....), pel que fa al nostre país, hi ha un en especial que estarà a quasi totes les agendes de les ciutats, vil·les i pobles de Catalunya: el 300 aniversari de la caiguda de Barcelona en mans de les tropes borbòniques, cosa que va portar com a colofó la pèrdua dels ancestrals drets del Principat i la seva inclusió en un estat de tall absolutista.

A Rubí, el nostre Ajuntament pensa, a l'igual que molts d'altres de la nostra geografia, organitzar acitivitats que rememorin aquests fets. Nosaltres, com a Centre d'Estudis, hem proposat al consistori la participació en l'efemèride. Estem, per tant, molt atents a la resposta dels tècnics que gestionen el nostre patrimoni, per tal que aquest seguit d'actes no es converteixi en un assumpte de caire unilateral. Com a la celebració del Mil·lennari de Rubí el 1986 o la commemoració de la Rierada el 2012, pensem que la nostra aportació, així com la d'altres entitats que es vulguin sumar, donarà més brillantor i participació en els actes.

El poble de Rubí ha de participar, però no només com a usuari o espectador passiu, sinó com a actor conjuntament amb l'administració local. Sempre hem defensat i defensarem aquesta idea. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada